Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Succesvol starten als ondernemer in de gemeente Landsmeer

Heb je plannen om als inwoner van de gemeente Landsmeer te starten als ondernemer, dan hebben we goed nieuws. De gemeente Landsmeer hecht veel waarde aan het ondernemerschap en biedt, in samenwerking met Stichting Startersloket, verschillende diensten aan om jou te helpen bij een succesvolle start als ondernemer. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij een goede voorbereiding op het ondernemerschap en in welke vormen van ondersteuning er beschikbaar zijn.

Zo start je goed voorbereid als ondernemer!

Oriëntatie

Heb je plannen om te gaan starten als ondernemer? Oriënteer je dan goed op alles wat daarbij komt kijken. Van het schrijven van een ondernemingsplan, het werven van klanten tot boekhouding en juridische zaken. Laat je goed informeren en neem als inwoner van de gemeente Landsmeer gratis deel aan de webinars voor de startende ondernemer. Kijk hier voor het actuele aanbod en meld je direct aan! In de kennisbank staan veel artikelen om je verder in te lezen. Toch nog vragen? Bel of chat dan met een startersadviseur van het Startersloket.

In sommige situaties zijn er mogelijkheden om begeleid te worden in de voorbereiding op het ondernemerschap. Wil je starten met ondernemen vanuit een uitkering informeer dan bij de uitkeringsinstantie wat de mogelijkheden zijn. Zijn er geen passende mogelijkheden meld je dan, via ons contactformulier, aan bij het mobiliteitsteam (RMT) Noord-Holland Noord.

Ondernemingsplan

Na een goeie oriëntatie nog steeds overtuigd om te starten als ondernemer? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met jouw ondernemingsplan. In dit plan werk je jouw ideeën verder uit en kijk je kritisch naar de (financiële) haalbaarheid van jouw plannen. In het ondernemingsplan heb je aandacht voor je eigen ondernemersvaardigheden, kijk je naar je aanbod, de markt en de concurrentie, zorg je voor de juiste structuur en organisatie en breng je de financiële gevolgen in kaart. Ontdek in 10 stappen hoe je dit verwerkt in het ondernemingsplan en ga aan de slag met ons invulmodel.

Zoals hierboven beschreven zijn er soms mogelijkheden om vanuit de overheid/gemeente begeleidt te worden. Dat kan ook gelden bij het opstellen van een ondernemingsplan. Mocht je zelf bereid zijn om te investeren in een goede voorbereiding en een goed ondernemingsplan kijk dan hier wat het Startersloket voor jou kan betekenen en vraag vrijblijvend een offerte op. De kosten die jij maakt zijn uiteraard aftrekbaar als je straks ondernemer bent!

Huisvesting

Je plannen worden steeds concreter. Een goed moment om te kijken naar de juiste vestigingsplek voor jouw onderneming. Indien passend binnen de eigen situatie en de regels van de gemeente Landsmeer kan je besluiten om je bedrijf vanuit huis te starten. Een (flex) plek binnen een verzamelgebouw in de regio kan ook veel voordelen bieden of wellicht ga je op zoek naar een pand op 1 van de bedrijventerreinen binnen de gemeente Landsmeer. Belangrijk is dat je goed onderzoekt of de locatie die je kiest geschikt is voor jouw ondernemingsactiviteiten. Raadpleeg hiervoor het bestemmingsplan. Meer weten over ondernemen en de gemeente Landsmeer kijk dan hier.

Netwerken

Ondernemer doe je niet alleen. De meest succesvolle ondernemers hebben een groot netwerk. Binnen de gemeente Landsmeer zijn er ondernemersverenigingen waar je lid van kan worden. Ook social media is een belangrijk middels om je netwerk te vergroten. Voor ondernemers zijn er diverse groepen te vinden waarbij je kan aansluiten. Denk bijvoorbeeld eens aan zzpdurfte vragen op facebook.

Financiering / Subsidie

Veel startende ondernemers hebben financiële middelen nodig om hun plannen te kunnen uitvoeren. In bijna alle gevallen is het meebrengen van eigen geld noodzakelijk. Waar nodig dient dit aangevuld te worden met andere financiële middelen. Je kan hierbij denken aan geld van de bank, microfinanciering of crowdfunding. Een veel gestelde vraag is of er ook subsidies zijn voor startende ondernemers. In de regel zijn die er niet. Echter regionaal of bijvoorbeeld per sector of thema zijn er soms wel middelen beschikbaar. Check de subsidie- financieringswijzer welke regelingen er beschikbaar zijn.

Over de gemeente Landsmeer

Landsmeer is een landelijke, groene gemeente tussen Amsterdam, Zaanstad en Purmerend. De gemeente bestaat uit de dorpskernen Landsmeer, Den Ilp en Purmerland

Contactformulier

Regionale kennispartners

agenda

Data ophalen ...

Nieuws

Miljoenennota 2023: dit zijn de gevolgen van Prinsjesdag 2022 voor jou als ondernemer

De miljoenennota heeft slecht nieuws voor (startende) ondernemers. Zij lezen dat de zelfstandigenaftrek, voor het vierde jaar op rij, verder wordt versoberd. Dit betekent in eerste instantie een koopkrachtverslechtering voor deze grote groep Nederlanders.

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2022

Vanaf vandaag krijg je als (startende) ondernemer te maken met nieuwe wetten en regels. Je mag alleen nog met toestemming consumenten bellen voor een verkoopgesprek, er komt statiegeld op kleine plastic flesjes en de btw-regels voor internationale webshops veranderen. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Kennisbank Lees meer
Succesvol starten als ondernemer in de gemeente Landsmeer
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer