Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Hoe bepaal ik het inkomen voor de Tozo aanvraag als zzp'er in Landsmeer?

Zzp'ers die financieel in de knel komen als gevolg van de coronamaatregelen, kunnen in de gemeente Landsmeer een aanvraag indienen voor de Tozo-regeling. Welk bedrag je ontvangt, is onder andere afhankelijk van je netto inkomen. In dit kennisartikel leggen we uit hoe je als zzp'er je inkomen berekent voor de Tozo aanvraag.

Hoe hoog is mijn Tozo-uitkering?

Het bedrag dat je ontvangt in het kader van een Tozo-uitkering is afhankelijk van de hoogte van je totale inkomen. De hoogte is bovendien afhankelijk van je burgerlijke staat en leeftijd. Als je alleenstaand bent en je totale inkomen is minder dan € 1.052,- netto per maand, dan wordt je inkomen tot € 1.052,- per maand aangevuld. En bij een (echt)paar wordt het inkomen van de ondernemer aangevuld tot € 1.503,- per maand.

De Tozo-regeling is opgezet vanuit het oogpunt om deze zo flexibel mogelijk te maken. Zo is er geen sprake van vermogens- of partnertoets. Anders gezegd: er wordt niet gekeken wat je verder op je bankrekening hebt staan of wat je partner verdient. Ook als jouw partner dus een eigen inkomsten heeft, kun je aanvullende financiële steun aanvragen. Echter, ben je samenwonend of getrouwd en hebben jullie allebei inkomsten uit onderneming? Dan kan slechts één van jullie beiden de Tozo-uitkering aanvragen. Je krijgt dan samen maximaal € 1.503. Je vraagt de Tozo-regeling aan op het laagste inkomen in je huishouden.

Deze bedragen gelden voor zzp'ers onder 21 jaar

De bedragen die hiervoor zijn genoemd zijn van toepassing op zelfstandig ondernemers met een leeftijd vanaf 21 jaar. Voor personen onder de 21 jaar gelden andere normbedragen.

Jongerennormen, zonder kinderen:

Alleenstaande 18-20 jaar : € 259,78
Gehuwd of samenwonend (geregistreerd), beide partners 18-20 jaar: € 519,56
Gehuwden of samenwonend, één partner 21 jaar of ouder: € 1.011,44

Jongerennorm, met kinderen:

Alleenstaande ouder, 18-20 jaar is: € 259,78
Gehuwd of samenwonend, beide partners 18-20 jaar: € 820,22
Gehuwd of samenwonend, één partner 21 jaar of ouder: € 1.312,10

Hoe bereken ik mijn netto-inkomsten voor Tozo?

De Tozo is dus een aanvulling op je inkomen tot bijstandsniveau. Hoeveel Tozo je uiteindelijk precies krijgt overgemaakt, is afhankelijk van wat je daarnaast aan netto inkomsten hebt. Dit bedrag breng je in mindering op het maximaal te ontvangen bedrag van de Tozo. Om je netto inkomsten te vast te stellen bereken je omzet minus de zakelijke lasten, inclusief gebruikelijke afschrijvingen. Omdat je aan het eind van het jaar nog belastingen moet betalen mag je het bedrag van de winst nog verminderen met 18%.

Actueel inkomen

De gemeente Landsmeer vraagt jou om je actuele inkomen op te geven. Dus niet het inkomen dat je had voordat de crisis uitbrak. Het kan natuurlijk zijn dat je jouw inkomsten voor de maanden waarover je Tozo aanvraagt nog niet goed kunt inschatten. Maak dan een zo goed mogelijke benadering. Het verschil wordt later verrekend.

Blijkt achteraf dat je toch te veel hebt ontvangen? Dan moet je het teveel ontvangen bedrag terugbetalen. Heb je te weinig ontvangen? Dan betaalt de gemeente nog een bedrag na.

Voor het berekenen van je netto inkomen kun je gebruik maken van onze netto inkomen calculator.

Heb je naast je inkomsten uit je bedrijf verdiensten uit loondienst, dan moet je ook het nettoloon in mindering brengen. Meestal is dit gelijk aan het bedrag dat jouw werkgever maandelijks overmaakt.

De aanvraag van de Tozo-uitkering in Landsmeer kan je indienen bij Haltewerk. Via onderstaande button kan je de aanvraag direct indienen. Je kan daar ook terecht met vragen over je reeds ingediende Tozo-aanvraag

Download

Wil je meer weten over het berekenen van jouw inkomen voor het aanvragen van de Tozo, download dan onderstaand document van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. 

Blog

Zo verkoop je kennis!


12 tips voor een waardevolle blog


Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Kennisbank Lees meer
Aanvraag tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) in de Landsmeer
Aanvraag compensatieregeling tegemoetkoming schade COVID-19
Aanvraag Bijzonder uitstel van belasting
Extra hulp voor ondernemers in Landsmeer
Landsmeer
Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)
Hoe bepaal ik het inkomen voor de Tozo aanvraag als zzp'er in Landsmeer?
Start met het stappenplan van het Startersloket
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer