Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Aanvraag tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo / BBZ) in de Landsmeer

De maatregelen om het Corona-virus te beteugelen heeft grote economische gevolgen. Reden voor het kabinet om een uitgebreid noodpakket samen te stellen voor ondernemers. Onderdeel van dit noodpakket is de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo / BBZ)

 

Extra tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers)

update 21-12-12

De Tozo komt in 2022 niet terug. Ondernemers kunnen nu “makkelijker” aanspraak maken op een BBZ-uitkering. BBZ staat voor Besluit bijstandverlening zelfstandigen. Bij de lightversie kijkt de uitkeringsinstantie niet naar je vermogen, wel naar de samenstelling van het huishouden en bijvoorbeeld het inkomen van je partner. Kijk hier of je in aanmerking komt voor de bbz. Verder is er uitstel mogelijk bij het terugbetalen van leningen van zelfstandige ondernemers (Tozo). Dit hoeft pas vanaf 1 juli 2022. Verder heb je nu 6 jaar de tijd om de lening terg te betalen, dit was 5 jaar. Deze 6 jaar bereken je vanaf de start van je lening. Verder hoef je over de maanden januari 2022 tot en met juni 2022 geen rente te betalen.

Update 1-7-2021

Tozo 5

Per 1 juli is het mogelijk om Tozo 5 aan te vragen. Tozo 5 is bedoeld als inkomensondersteuning voor levensonderhoud voor ondernemers in de maanden juli, augustus en september 2021. De Tozo 1, 2,3 en 4 kunnen niet meer worden aangevraagd.

Extra ondersteuning

De voorwaarden voor het aanvragen van Tozo 5 zijn ten opzichte van Tozo 4 ongewijzigd gebleven. Wel mogen gemeenten meer informatie vragen over de situatie van de ondernemer en onderneming. Dit om te kunnen achterhalen of er extra ondersteuning geboden kan worden met als doel dat de ondernemer zo snel mogelijk weer op eigen benen kan staan. Vanaf Tozo 5 ligt de nadruk dus op het ondersteunen, activeren en stimuleren van zelfstandige ondernemers om het bedrijf weer gezond en toekomstbestendig te maken.

Lening voor bedrijfskapitaal

Het is ook nog steeds mogelijk om een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen tot maximaal € 10.157 (alle Tozo-leningen bij elkaar opgeteld). Tot 1 januari 2022 wordt er geen aflossing gevraagd en geen rente gerekend over de lening. De looptijd van de lening is maximaal 5 jaar.

Overige maatregelen

Naast de Tozo blijft ook de TONK en de TVL beschikbaar als financiële ondersteuning voor ondernemers. En ook de eerder afgekondigde belastingmaatregelen blijven van kracht.

Update 1-4-2021

Tozo 4

Vanaf 1 april 2021 kan je een Tozo 4 uitkering aanvragen. Deze loopt tot maximaal 1 juli 2021. Lees hier waar je bij de aanvraag rekening moet houden of ga direct naar de website van Halte Werk.

Update 1-9-2020

Tozo 3

Onlangs is bekend gemaakt dat het corona steunpakket wordt verlengd, zo ook de Tozo. We spreken nu over Tozo 3. Net als bij de Tozo 1 en 2 neemt Halte Werk de aanvraag in behandeling. Tozo 3 loopt door tot eind juni 2021. De regeling is aan te vragen tussen 1 oktober 2020 en 30 juni 2021.

Wat is er gewijzigd?

Bij de aanvraag voor de Tozo-3 uitkering zou per 1 oktober getoetst worden op beschikbaar geld (beperkte vermogenstoets). Door de extra maatregelen tegen het coronavirus is deze voorwaarde niet passend, vindt het kabinet. In afstemming met VNG, Divosa en verschillende gemeenten heeft het kabinet besloten om de toets op beschikbaar geld pas op 1 april 2021 in te voeren. Dit geeft voor een periode zekerheid aan zelfstandig ondernemers.

Tozo 4

De planning is nu om de voorgestelde vermogenstoets per 1 april 2021 te gaan hanteren. In de periode 1 april 2021  t/m 30 juni 2021 spreken we dan over Tozo 4. Begin 2021 wordt nader gecommuniceerd over Tozo 4 en de invoering van de toets op beschikbaar geld. 

Bedrijfskrediet

Het blijft ook mogelijk om een bedrijfskrediet aan te vragen. Dit kan tot maximaal EUR 10.157 euro voor Tozo 1,2 en 3 gezamenlijk.

 

Update 22 mei 2020

TOZO 2 

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) krijgt een vervolg; Tozo2! De noodregeling ook voor zelfstandig ondernemers in Landsmeer die eind mei afloopt, wordt met drie maanden verlengd tot eind augustus.

Als je nu gebruik maakt van Tozo uitkering levensonderhoud kan je, als je aan de voorwaarden van de vervolgregeling voldoet je  Tozo-uitkering verlengen. Ook zelfstandigen in Landsmeer die nog geen gebruik hebben gemaakt van Tozo kunnen ondersteuning aanvragen als zij aan de voorwaarden voldoen.

Welke spelregels gelden er voor Tozo 2:

 • Er is WEL een partnerinkomenstoets (bij Tozo 1 was deze er niet!)
 • Er geldt geen vermogenstoets;
 • Er wordt niet gekeken naar de levensvatbaarheid van de onderneming;
 • De kostendelersnorm wordt niet toegepast.

Partnerinkomenstoets

De partnerinkomenstoets houdt in dat het inkomen van de partner meetelt voor het bepalen van de hoogte van de aanvullende uitkering. Bij de aanvraag verklaart je wat de hoogte van het inkomen van jezelf en je eventuele partner is in de maanden waarvoor je de uitkering aanvraagt. Als het huishoudinkomen boven het sociaal minimum komt, kun je geen aanspraak maken op Tozo 2 uitkering levensonderhoud.

De aanvraag voor Tozo 2 loopt net als Tozo1 in de Gemeente Landsmeer via Halte Werk

Meer informatie Tozo 2

Vragen?

Heb je vragen over je Tozo-aanvraag stuur dan een mail naar: zelfstandigenloket@haltewerk.nl

Gemeente Landsmeer (Tozo 1)

Ook in de Landsmeer kan je als zelfstandige en beroep doen op deze regeling. Hieronder in het kort nog even een aantal belangrijke kenmerken van de regeling:

 • Tijdelijke aanvulling inkomen tot het sociaal minimum voor zelfstandigen (ca. €1500 per maand netto) bedoeld voor levensonderhoud.
 • Daarnaast kan er een lening voor bedrijfskapitaal worden aangevraagd van max. € 10.157 ten behoeve van liquiditeitsproblemen
 • Betreft versoepeling van bestaande BBZ-regeling (bijvoorbeeld tijdelijk niet gekeken naar jouw eigen vermogen en / of die van je partner, geen toets levensvatbaarheid)
 • Regeling geldt vooralsnog voor 3 maanden (tot 1 juni 2020). De regeling werkt terug tot 1 maart.
 • Er wordt binnen 4 weken inkomensondersteuning verstrekt voor een periode van max. 3 maanden. Het is hierbij mogelijk om een voorschot te ontvangen.
 • Uitkering is een gift.

Meer algemene informatie verstrekt door de Rijksoverheid lees je hier.

Lees hier wanneer kom je in aanmerking voor deze versoepelde regeling?

Wat heb je nodig om de aanvraag te kunnen indienen?

Houd er rekening mee dat je bij het invullen van de aanvraag de volgende gegevens nodig hebt:

 • Je DigiD
 • Je identiteitsbewijs en dat van je eventuele partner
 • De gegevens van je inschrijving bij de Kamer van Koophandel
 • Je BTW identificatienummer

Aanvraag tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) in Landsmeer

Als inwoner van Landsmeer kan je bij Halte Werk terecht voor de aanvraag van deze regeling. Klik op button onderaan deze pagina voor meer informatie en het starten van je aanvraag.

Wil je direct met je DigID inloggen in het aanvraag portaal klik dan hier 

Vragen over jouw Tozo-aanvraag

Heb je reeds een aanvraag ingediend bij Halte werk en heb je vragen over bijvoorbeeld de toekenning, de uitbetaling of wil je jouw aanvraag wijzigen? Stuur dan een mail naar: zelfstandigenloket@haltewerk.nl of kijk bij de veel gestelde vragen op de website van Halte Werk

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. 

agenda

Data ophalen ...

Nieuws

Miljoenennota 2023: dit zijn de gevolgen van Prinsjesdag 2022 voor jou als ondernemer

De miljoenennota heeft slecht nieuws voor (startende) ondernemers. Zij lezen dat de zelfstandigenaftrek, voor het vierde jaar op rij, verder wordt versoberd. Dit betekent in eerste instantie een koopkrachtverslechtering voor deze grote groep Nederlanders.

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2022

Vanaf vandaag krijg je als (startende) ondernemer te maken met nieuwe wetten en regels. Je mag alleen nog met toestemming consumenten bellen voor een verkoopgesprek, er komt statiegeld op kleine plastic flesjes en de btw-regels voor internationale webshops veranderen. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Kennisbank Lees meer
Succesvol starten als ondernemer in de gemeente Landsmeer
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer